Sådan indretter du et kontor der er både eksklusivt og brugbart - 5 gode råd

De seneste års krisetider og social distancering har skabt en ny arbejdskultur i Danmark - vi har oplevet, at det fungerer godt at arbejde hjemmefra, og vi ser nu en tendens til, at arbejdspladserne fastholder muligheden for at medarbejderne kan tage arbejdet med hjem. 

Mange oplever at trives med at arbejde hjemme og derfor at være mere produktive hjemmefra. 

Hjemmearbejdspladsen er kommet for at blive, så vi kan lige så godt gøre os det behagelig. Herunder vil vi se nærmere på hvordan du giver dig selv de bedste forudsætninger for en god arbejdsdag på hjemmekontoret.

1. Adskillelse og orden - giv dig selv de bedste vilkår

Ét af de sværeste aspekter ved at arbejde hjemme er, at det kan være svært at skelne mellem arbejde og fritid, hvilket kan øge risikoen for arbejdsrelateret stress. Det er derfor vigtigt, at du får indrettet dig således, at dit kontor kun er til arbejde og at resten af hjemmet er til fritid - det er vigtigt at sikre en tydelig grænse mellem arbejde og fritid. 

Dit hjemmekontor bør altså være et rum, der alene bliver brugt til arbejde, og som på samme tid kan rumme alt det, du bruger i arbejdssammenhænge, så ikke du utilsigtet kommer til at tage arbejdet med ind i privaten. 

2. It og elektronik - en arbejdsstation der fungerer

Det skal være nemt at "tage på arbejde" derhjemme - og helt lavpraktisk så er der nogle ting, der skal fungere. 

De udfordringer der naturligt vil høre med til at arbejde hjemme holdes bedst i skak, når vejen fra morgenbordet til kontoret virker nem og ligetil. Helt konkret så betyder det, at det elektroniske skal fungere. Du har brug for en arbejdsstation, der har hvad du skal bruge i forhold til opkobling af skærme, computer, internet og telefon. 

Vi ved, at vores motivation daler proportionelt med den indsats, det kræver for at komme i gang, og derfor er en velfungerende arbejdsstation på dit hjemmekontor af afgørende betydning for din effektivitet. 

3. Komfort og rum til at tænke stort - prioriter de lækre møbler

Hvis dit kontor er det eneste rum i huset, der ikke tilbyder komfort og eksklusivitet, så er der en overvejende sandsynlighed for, at hjemmearbejdsdagen bliver halveret. For at højne lysten til at opholde dig i kontoret er det altså en god idé at møblere lokalet hensigtsmæssigt og lækkert. 

En god kontorstol er et "must-have", og det samme er den behagelig lænestol - til tænkepausen eller blot for indretningens skyld er klassikeren fra &Traditions et godt bud. Du kan købe lille Petra stolen her.

En lækker indretning gør meget for vores lyst til at være i et rum - og det er essentielt for en succesfuld hjemmearbejdsdag, at vi har lyst til at bruge tid på kontoret. 

4. Design og udsmykning - skab et tema, der signalerer stil 

Udover en passende luksuriøs møblering af dit hjemmekontor, kan du med fordel være bevidst om et tema, når du indretter. Hvilke farver ønsker du? Arbejder du bedst i en minimalistisk indretning, eller har du det bedre i en hyggelig og varm atmosfære? Alt sammen er det relevante spørgsmål at stille. 

Kontoret skal fremme et højt koncentrationsniveau og en evne til at fokusere. Det er meget individuelt, hvordan vi hver især fungerer bedst i denne henseende, og det er vigtigt at overveje, når vi indretter hjemmekontoret. Nogle har brug for at fjerne alle distraktioner, og andre har brug for leg og kreativitet. Hvilket arbejde du har, spiller naturligvis også ind. 

5. Flerfunktionel og bevidst indretning - hvad har du brug for? 

Det sidste råd til, hvordan du skaber et eksklusivt og brugbart kontor, handler om, hvordan du gør rummet funktionelt. 

Afhængig af hvilken type arbejde du har, så vil du have brug for, at dit kontor kan imødese flere forskellige behov. Holder du eksempelvis møder på dit kontor, så skal dette kunne rumme gæster, og det kan her være relevant at installere en "kaffestation". Har du et job, hvor du skal tænke kunstnerisk, så vil du typisk have brug for at sidde ét sted, når du arbejder kreativt, og et andet sted, når du skal tage dig af den administrative del af dit arbejde. 

Mulighederne er mange og eksemplerne ovenfor er få. Tanken er blot, at du bør indrette dig med fokus på, hvad du skal brug kontoret til - og at du giver dig selv plads til og mulighed for at kunne flytte med arbejdet rundt i rummet efter behov.

Menu
Top